Home / Kjør til Lofoten

 

Et fenomen som mange reiser til Norge for å se, er nordlyset. Mennesker verden rundt har latt seg fascinere av nordlyset, og om du er italiener eller fra Kina, så vet du hvor du skal dra for å finne det storslagne fenomenet. Du kan se nordlyset flere steder i Norges land, men de fleste velger dra med bil til Lofoten for å nyte skuet.

aurora-borealis

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke i Norge, og er et godt befart område hele året, takket være nordlyset. Dets særegne karaktertrekk gjør bilkjøringen gjennom Norges land vel verdt turen. Har du lyst på et kortere alternativ fra Oslo, kan du også kjøre E45 og E10 gjennom Sverige. Distansen blir noe lengre, men du får bedre veier, færre ferger og kan trykke litt hardere på gasspedalen.

Skal du kjøre bil for å se fenomenet på den nordlige halvkulen, er du hjertelig velkommen til Lofoten i perioden september til april. Ikke bli skremt om du ser en himmel i all verdens farger, det er bare Aurora Borealis som ringer fra oven. Lofoten ligger under et lysbelte som dekker de magnetiske polene. Dette gir god grunn til å besøke gudinnen av himmelen her i Lofoten. Du slipper også å kle deg som en isbjørn når du skal ut og dokumentere fenomenet, siden varmen fra Golfstrømmen gir området lavere temperaturer. Du bør definitivt ta med ditt profesjonelle kamera og utstyr.

Har du begrenset med tid på din bilferie, er det fint å kunne ta turen innom Polarlightcenter. Senteret ligger i Laukvik i Lofoten. Magnetometeret her hjelper deg med å se nordlyset på riktig tidspunkt. Det måler den magnetiske aktiviteten i lufta, og en av senterets oppgaver er å vise deg «gudinnen for nordavinden». Har du lyst til å dra ut på eventyr i Lofotens friske natur, kan du også melde deg på en av de flere guidede turer.

  • Nordlyssafari med RIB – Lofoten Rafting Adventures (vannaktiviteter)
  • Northern Lights Chase (temavandring)
  • Ri under nordlyshimmelen – 2 timer (ride- og sledeturer)

Du kan også spare miljøet i flotte Lofoten ved å bli med på en av de mange sightseeingbussene i det gamle fiskeværet. Nyt fantastiske Lofoten!