Home / De mest populære bilmerkene i Norge

 

Selv om det ikke er produsert en rekke superbiler i Norge, så betyr ikke det at nordmenn ikke liker biler. I 2014 ble det registrert 491 kjøretøy per 1000 personer, noe som vil si at nesten halvparten av befolkningen eier en bil.

Men hva slags biler er det vi foretrekker? Nedenfor kommer en oversikt over de mest populære bilmodellene i Norge for øyeblikket:

Norge er en bilnasjon med en stor, voksende og variert bilpark. Gjennomsnittet for antall biler per husstand er i ferd med å komme opp i to biler per familie. Samtidig som bilparken øker, holder vi fremdeles på bilene våre, og Norge har en av de eldste bilparkene i Europa, der gjennomsnittsalderen er på rundt 10 år. Og hvilke er så disse bilene som ruller rundt på de norske veiene?

Volkswagen Golf

De mest populære bilmodellene

I teten ligger VW Golf som den mest populære bilen i Norge. Faktisk var hver femtende solgte bil i Norge av denne typen. Dette gjør VW Golf til en suveren vinner, med en klar avstand til resten. På andreplass ligger Toyota Auris, som er en hybridbil. Det blir mer og mer populært med el- og hybridbiler, noe som er positivt for miljøet.

Nedover på listen over de mest populære bilmodellene ligger Nissan Leaf, Skoda Octavia og Tesla Model S på henholdsvis 3., 4. og 5. plass. Det som er interessant å nevne, er at når man ser på de mest populære bruktbilene, blir listen en helt annen. Der ligger nemlig BMW og Mercedes på toppen. BMW har kapret både 1. og 2. plassen med modellene BMW 3-serie og BMW 5-serie. Dette viser at om du tror du kommer til å selge bilen din videre en gang i fremtiden, så er det kanskje her det er verdt å legge pengene. BMW og Mercedes har nemlig holdt seg stabilt populære i mange år.