Home / Bilferie i Norge

 

Er du av typen som liker å være på veien, se naturen som fyker forbi og vite at det er du som kontrollerer både fart og retning? Da høres det ut som om bilferie er tingen for deg. Nedenfor går vi igjennom en rekke steder og ting du kan besøke og beskjeftige deg med på akkurat din drømmebiltur.

Når du drar på bilferie, er det en rekke ting som er smart å huske på. Det er for eksempel relevant å ha rikelig med god underholdning, enten i form av musikk eller lydbøker. Og alltid ha en god porsjon med væske og næring i tilfelle blodsukkeret blir lavt eller munnen blir tørr. Men det viktigste er nok å ha en viss idé om hvor du vil kjøre.

Kjeåsen fra KystveienKystveien

Det finnes en rekke mulige bilturer i Norge, så det er viktig å bestemme seg for hva du er ute etter. Norge er et fantastisk sted å dra på bilferie i på grunn av en mengde veiperler som leder deg gjennom dette langstrakte landet.

Om du ønsker å se mest mulig av kysten, vil en tur nordover langs Kystveien være noe for deg. Dette skal være en av de fineste kjørestrekningene, i tillegg til at du på sommeren får oppleve den intense midnattssolen. Om du vil holde deg i nord, er veien igjennom Lofoten opp til Å i Svolvær en kommende turistvei. Så vær rask og utnytt situasjonen nå mens det er færre biler på veien.

Vestlandet

Er du interessert i fjord og fjell, er Vestlandet stedet du må reise til. Om du velger turen Geilo–Eidfjord–Ulvik–Gudvangen–Flåm–Lærdal–Hol vil du være sikker på at du får med deg det Vestlandet har å by på. Underveis er det viktig å huske på at sommeren er sesongen for turisme, så vær tidlig ute og bestill hotell på http://www.hotelloslo.info/. Da vil du kunne nyte utsikten og ikke la deg distrahere av bekymring over hvor du skal sove om natten.

Populære og vakre reiseruter:

  • Langs kystveien mot nord
  • Gjennom Lofoten opp til Svolvær
  • Forbi fjell og fjord på Vestlandet